вторник, 22 май 2012 г.

ЗЕЛЕНЧУЦИ В ПЕРГАМЕНТ



продукти:

1.500 кг.пресни картофи;
3 бр.моркови;
1 глава лук;
0,500 кг.гъби"Печурка";
2 бр.чушки "Севрия";
125 гр.краве масло;
1 с.л.сол;
1 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.сух босилек;

Измиваме картофите и цели ги объркхваме с нарязаните/на едро/ чушки,моркови и лук.Прибавяме целите гъби и подправките.Объркваме ги хубаво,за да се разпределят равномерно подправките и изсипваме в дълъг лист хартия,който предварително сме поставили в тавата.

Разпределяме маслото върху зеленчуците и затваряме хартията с помоща на клечки за зъби.
Печем за около 50 мин.на 180С.


8 коментара:

  1. Много вкусно предложение, Миленка! Пасва точно сега за лятото. Леко и приятно е.

    Прегръдки и прекрасна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина чудесно, идеално за сезона, и за гарнитура и ястие и за всичко:). Вкусотия!

    ОтговорИзтриване
  3. Mиленка , ставам от компа и отивам да ги направя :)...благодаря за идеята ,нямам само чушка ,но ще мина за сега и без нея :) !
    Чудесно ястие са така печени !
    Хубава сряда !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)чушката е никакъв проблем...Радвам се Ив,че ти е допаднало предложението ми!Надявам се да Ви хареса!

      Изтриване
  4. Благодаря ти за чудесната идея - днес я пробвах с пресни картофки, гъбки и морков, сложих и малко розмарин, а плика го запечатах с телбода. Стана мнооого вкусно! Мерси за хубавата идея!

    ОтговорИзтриване
  5. Много се радвам,Диди!Благодаря за доверието:))

    ОтговорИзтриване