четвъртък, 24 май 2012 г.

КАТЕН КАРТОФ



продукти:

1.500 кг.картофи;
0.500 кг.свински врат;
3-4 бр.домат;
3 стръка пресен кромид;
1 коф.майонеза;
50 мл.олио;
100 гр.кашкавал;
босилек;
черен пипер;
сол;

Сваряваме в подсолена вода обеления,не нарязан картоф.
Сваряния картоф нарязваме на шайби и разпределяме на дъното на тавичката.Намазваме ги с майонезата и поръсваме с босилек.Разпределяме свинския врат,нарязан на пържолки,които донарязваме на по-дребни късове.Посоляваме и поръсваме с наситнените лук и домати.

Поливаме с олиото и печем за около 1 час /проверяваме месото!/на 180С.
Поръсваме готовото ястие с настърган кашкавал и го връщаме в изключената,но топла фурна ,за да се разстече.



Поднасяме с поръска от пресно смлян черен пипер.
Да Ви е вкусно!

11 коментара:

  1. Честит празник!
    Миленче,чак тук мирише на вкусотия....
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник и от мен! Вкусно ухание, какво друго да кажа! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник и от мен! Много вкусно ястие, Миленче! Наистина подходящо за празничната трапеза.

    Прегръдки и една приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглежда!Поздрави!

    ОтговорИзтриване