вторник, 19 юни 2012 г.

КАРТОФЕН КРОКЕТ С КОЛБАС на фурна



продукти:за около 23 бройки

1,500 кг.картофи;
100 гр.пресен колбас /по избор/;
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид лук;
4 бр.яйца;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
копър;
олио;

галета;


Сваряваме картофите в подсолена вода.
Изстиналия картоф се настъргва в удобна купа.Лукът рендосваме при картофа.Нарязваме зелената чушка,колбаса /аз използвах "Камчия"/ и копъра на ситно и ги прибавяме в купата.Посоляваме със сол,черен пипер.Поръсваме с чубрицата и прибавяме белтъците.


Омесваме картофената кайма и прибираме на хладно за 2-3 часа.
Оформяме крокетчетата и потапяме в разбитите жълтъци,после в галетата.Нареждаме в тавичка,покрита с хартия за печене.


Поливаме готовите крокети с олио и печем на 180С във фурната до порозовяване.
Поднасяме със сос по наш вкус!


6 коментара:

  1. Хе,какви бурмички,много са симпатични,Миленче,а обзалагам се с тези подправки и много вкусни!Харесва ми,че са печени на фурна!
    Поздрави отново!

    ОтговорИзтриване
  2. Вярно са много готини! Гледай ги какви са апетитни само! Браво, за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Ехе, и аз да се наредя:) Чуднички!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна идея за бърза вечеря:)). Много ми допада идеята за печене на фурна, няма мръсни тигани и плотове, супер! :)))Благодаря ти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Опаааааааа,момичета...има за всички:))
    Благодаря Ви ,че наминахте и за милите думи:)

    ОтговорИзтриване
  6. Много идейни са тези крокетчета! А и щом са на фурна определено ще те пробват! При тези горещини пърженето хич не го предпочитам :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване