събота, 30 юни 2012 г.

БУРМА ТАТЛИИ



продукти за тестото:

1 бр.яйце;
1 ч.ч.олио;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 бр.бакпулвер;
щипка сол;
брашно;

олио за пържене;

продукти за сиропа:

3 ч.ч.вода;
2 ч.ч.захар;
1 ч.л.сок от лимон;
1 пръчка канела;

Първо започваме с приготвянето на сиропа,като изброените продукти ги слагаме в тенджерка на котлона да заврат.Сиропът ни е нужен студен:))
В киселото млеко погасяваме бакпулвера.Прибавяме олиото,солта и яйцето.Объркваме сместа и постепенно сипваме брашно ,докато получим меко тесто.
Разделяме тестото на две равни части.Всяка топка разточваме на тънка правоъгълна кора
Режем на ленти с ширина около 1 см./един пръст:))/.



Всяка лентичка навиваме на вилица и с избутване пържим в силно загрято олио,докато порозовеят.Потапяме в студен сироп.
Тези прекрасни татлии взаимствах от тук http://berina-berina.blogspot.com/2010/01/catal-tatlisi_13.html ,за което благодаря на Berina.
Да Ви е сладко!


4 коментара:

  1. Чудни са! И много интересно оформени! Хубава съботна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз се ококорих :)) Не само вкусни, но наистина и доста оригинални откъм форма. Дечурлигата много ще се радват да развиват тези охлювчета :))

    Благодаря за рецептата, Миленка!
    Хубаво неделно утро!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са, а и много лесни!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря!И у дома много ги харесаха:)унищожиха ги за нула време:)))))

    ОтговорИзтриване