продукти:
250 гр.фетучини;
1/2 бр.пиле;
1 морков;
2 тиквички;
1 чушка;
1 малка гл.лук;
сол;
черен пипер;
кимион;
олио;
заливка:
1 ч.ч.пресно млеко;
100 гр.топено сирене;
100 гр.кашкавал;
1 яйце;
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.
В пилешкия бульон сваряваме фетучините-al dente :)).
Моркова,чушката и лукът се обелват и нарязват на дребни кубчета.Тиквичките ги измиваме,без да ги белим и наситняваме на зарчета:).
Объркваме фетучините с пилешкото месо зеленчуците като междувременно подравяме с ароматите и допълнително сол.
Сместа изсипваме в тавичка,поливаме с малко олио и половин чаена чаша от бульончето.
Печем във фурната за 30-40 мин. само да долен реотан.
Заливката се приготвя като кашкавала се настъргва,а топеното сирене се нарязва на дребно.Разбиваме яйцето с пресното млеко и прибавяме към кашкавала и сиренето.
Разпределяме гъстата заливка и печем за още 10-15 мин.на цяла фурна.
Да Ви е вкусно!
Миленче,много вкусни неща правиш-поздравления!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Много си мила Живе,за което -благодаря!Прекрасна почивка и за теб:))
ИзтриванеПрекрасни!Честит празник!
ОтговорИзтриванеЧестит да е за всички ни,Траянче!Мерси:)))
Изтриване