понеделник, 8 октомври 2012 г.

ШОКОЛАДОВА ТАРТА



продукти :
за тестото:

1 жълтък;
1 каф.ч.краве масло/меко/;
1/2 каф.ч.захар;
1 с.л.какао;
170 гр.брашно;

за крема:

1 жълтък;
30 мл.кафе ;
2 с.л.захар;
2 с.л.масло/меко/;
60 гр.черен шоколад;
20 гр.бял шоколад;


Разбиваме на хубав крем мекото масло и захарта.Прибавяме и жълтъка с какаото като продължаваме да разбъркваме с киксера.Сипваме постепенно брашното като разбъркваме с ръка до като не омесим меко тесто.

С помоща на ръцете си :))разстиламе полученото какаово тесто в тортена форма /с падащо дъно/,така че да получим и борд с височина 1-1,5 см..Печем платката на 150С до готовност.

В малка тенджерка слагаме еспресото с маслото,захарта и черния шоколад на котлона като разбъркваме с тел.Когато всичко е разстопено прибавяме жълтъка и не спираме с разбъркването за още 5-6 мин.или до като кремът усетим че се сгъстява.

Основата на сладкиша преместваме в подносната чиния и изсипваме получения крем върху платката.Белия шоколад начупваме на парченца,които разпределяме в/у горещия крем.След кратко време белия шоколад се е размекнал и може да направим шарките с помоща на дървено шишче.
Да ви е сладък този прекрасен и хрупкавошоkoладов десерт!



6 коментара:

  1. Много ми хареса твоята тарта,Миленка!
    Вкусно шоколадово изкушение се е получило!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна седмица и за теб,Мире:)Наистина прекрасна тарта стана:))

      Изтриване
  2. Красота! Щом е с шоколад, никак не мога да откажа:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И не би си и помислила даже....да откажеш:)))Благодаря ти ,Траянче!

      Изтриване
  3. И аз на шоколад не отказвам, пък когато е включен в такава вкусотия и допълнително ще искам! Чудесна тарта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катеееееееееее:))))),започвам да правя втора.Прекрасен ден за теб:)

      Изтриване