четвъртък, 1 ноември 2012 г.

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ

продукти:

5-6 бр.тиквички;
500 гр.кайма-смес;
1-2 бр.моркови;
1 гл.кромид лук;
1 ч.ч.ориз/около 150 гр./;
100 мл.олио;
1-2 бр.домат;
черен пипер;
сол;
копър;


Ако тиквичките са много младички не ги белим,а само ги остъргваме.Разрязваме всяка тиквичка на две половини и с помоща на малка лъжичка ги издълбаваме.
Започваме да преготвяме плънката......

Нарязваме на ситно лука,моркова и сърцевината на тиквичките,изсипваме ги в тиган заедно с половината от олиото.Посоляваме с щипка-две сол и задушаваме сместа с две-три лъжици вода.Когато зеленчука се е поизбистрил прибавяме каймата.Продължаваме да задушаваме до момента,в който каймата се е разбила на дребно.Тогава прибавяме и измития ориз.бъркаме още 5-6 мин.и изключваме котлона.Посоляваме с още малко сол.Подправяме с черен пипер и ситно нарязан копър/около половин връзка/.

Пълним тиквичките и похлупваме с кръгче домат.
Сипваме 2 ч.ч.вода.Поливаме с останалото олио.Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем за около 1 час на 170С.Пет минути преди да изкараме тиквичките от фурната,махаме фолиото.
Поднасяме със сосче по избор:))))

4 коментара:

  1. Супер е рецептата,аз съм пълнила само с яйце и сирене :) Ще го пробвам и това. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  2. Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.


    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са, много ги обичам! Поздрави и честит празник!

    ОтговорИзтриване