петък, 30 ноември 2012 г.

ЛИМОНЕНО СВИНСКО



продукти:

800 гр.свинска плешка;

марината:

100 мл.олио;
50 мл.бяло вино"Мускат Отонел";
1 1/2 бр.лимони/сок;
1 стрък праз;
2-3 скил.чесън;
1 каф.л.черен пипер;
2 каф.л.кимион;
1 каф.л.ким/зърна/;

Марината се приготвя като нарязваме праза и чесъна и ги объркваме с лимоновия сок,олиото и подправките.
Плешката нарязваме на тънки малки пържолки и хубаво ги объркваме с марината.Прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Печем на сух тиган.
Бон апети!

6 коментара:

  1. А така, не съм го правила!
    Ще се поправя!
    Много вкусно звучи и изглежда страхотно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ми е приятно да споделиш,Катенце:)Интересен и щастлив съботен ден!

      Изтриване
  2. С тази марината не може да не е вкусно!
    Чудесно изглежда!
    Хубава вечер и прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили,много ни хареса и на нас ....Разкошно е усещането на свежия лимон!

      Изтриване
  3. Ауууу красота!!! Много ми хареса маринатата, а и флейките :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване