сряда, 7 ноември 2012 г.

ДЪЛЪГ ХЛЯБ С КАШКАВАЛ



продукти:

500+ гр.брашно;
50 гр.маргарин;
15 гр.суха мая;
1 каф.ч.лимонада;
1 с.л.сол;
.........
50 гр.кашкавал;
2 с.л.олио;
босилек;

Размиваме маята в лимонадата.Прибавяме солта и маргарина заедно с пресятото брашно.С шпатула разбъркваме и прибавяме хладка вода до получаването на лепкаво тесто.Към грамажа на борашното съм прибавила"+"това е количеството,нужно за доомесване на тестото.Оформяме дебел фитил от тестото разточвайки и издърпвайки с ръце.
Пренасяме оформеното тесто в тавата,застлана с хартия.

Нарязваме на парчета с дебелина 5-6 см.,които раздаличаваме едно от друго.Покриваме с найлоново фолио и оставяме за час да втаса.Мажем хляба с олио и поръсваме с босилек.
Печем на 180С като 3-4 мин.преди да изключим фурната разпределяме парчетата кашкавал.


11 коментара:

  1. Много вкусно изглежда хляба!
    Интересна рецепта,ще пробвам.
    Благодаря ,че сподели ,Миленка!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна вечер и за теб,Мире!Много ще се радвам ако ти хареса хлебчето!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Определено увеличава апетита,Ели:))))Спокойна вечер!

      Изтриване
  3. Дълъг, дълъг, значи има и за мен! Еха! Много интересно, оригинално и вкусно ми звучи и изглежда!

    ОтговорИзтриване
  4. Хляб- сандвич за цялото семейство-какво ще си играем на филийки...Много добре се е получило,Миленка.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Ама само как се е разтекъл кашкавалът... прекрасно изглежда, неустоимо вкусно за сутрешна закуска!
    Браво, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  6. Бравос,разкошен хлебец,Миленче,и оригинален!
    Много ми харесва!Особено така като се е разтекло кашкавалчето,ммм!
    Прегръдка и хубав,слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Уфффф че вкусно изглежда. Ще пробвам непремено! Благодаря за рецептата!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Живе,Инче,Роси,Дианка-прекрасни сте :))))

    ОтговорИзтриване