четвъртък, 27 декември 2012 г.

ПОСТНИ ЗЕЛЕВИ СЪРМИ



продукти:

кисело зеле;
1 ч.ч.ориз"Балдо"/около 250 гр./;
2 големи моркова;
1 голяма глава кромид;
1/2 стрък праз-лук;
сол;
бял/черен/ пипер;
сух джоджен;
олио;

В добре загрятото олио изсипваме наситнения праз и кромид.Прибавяме нарязаните на дребни кубчета моркови и почистения и измит ориз.Завъртаме няколко пъти до като се избистри оризът и дърпаме от котлона.Посоляваме със сол и бял пипер и претриваме уханния джоджен.
На дъното на глинен гювеч застиламе неугледните листа от киселата зелка или нарязваме сърцевината.
Накъсваме зелевите листа на по-дребни парченца и започваме в тях да слагаме от плънката.Навиваме сърмичките и ги подреждаме.
Навитите сърми пак поливаме с малко олио,поръсваме с още сух джоджен и поливаме с вода и зелев сок/може и само вода/така,че течността да е с един сантиметър над нивото на сърмите.
Похлупваме с капак гювеча и го пъхваме във фурната,печем на 180С.

4 коментара:

  1. Se ve irresistible me encanta luce muy rico,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  2. ох,изглеждат много апетитно,а щом са в гювеч знам,че са били вкусни!
    Честита Коледа,Миленка и весело посрещане на 2013

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мими,Честито Рождество!
      Много здраве и берекет в дома Ви!

      Изтриване