вторник, 4 декември 2012 г.

А ЛА ФРЕНСКА ЛУЧЕНА СУПА



продукти:

500 гр.картофи;
700 гр.кромид лук;
50 гр.краве масло;
1ч.л."Вегета";
1-2 с.л.сол;
1-2 с.л.брашно;
1 с.л.червен пипер;
черен пипер;

100 мл.пресно млеко;


Сваряваме картофките във 1,200 л.вода,подсолена с 1 с.л.от солта.Готовите картофи/без да изхвърляме водата/ намачкваме с ръчна преса/може и да ги пасирате,въпрос на вкус/.
Лука нарязваме на полумесеци и го задушаваме-изпържваме в комбинацията олио-масло.Поръсваме със зеленчуковата подправка.Когато зеленчукът е омекнал и почти се е карамелизирал го поръсваме с червения пипер и брашното.Постепенно разреждаме лука с картофен бульон и го изсипваме при картофа.оставяме супата да поври около 10 мин..Застройваме само с млекото.
Поднасяме с крутончета и пресно смлян черен пипер.
Да Ви е вкусно!

3 коментара:

  1. Охо, топличка и много вкусна, не се и съмнявам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Все и се каня, ама ще я направя!
    Звучи вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама тя била много лесна за приготвяне! И нея си записвам!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване