петък, 7 декември 2012 г.

ТЕРТИПЛИЙСКИ БУХТИ



продукти:

200 гр.кисело млеко;
2 бр.яйца;
50 гр.маслини /без костилка/;
100-150 гр.шунка;
1 ч.л.сода за хляб;
1 ч.л.самардала;
1 с.л.ронена чубрица;
брашно около 1 1/2 ч.ч.;


олио за пържене;

Погасяваме содата в киселото млеко и чукваме яйцата.Прибавяме нарязаната на кубчета шунка и нарязаните маслинки.Подправяме със самардалата и чубрицата и постепенно сипваме брашното/хубаво е тестото да е по-гъстичко,но да го сипваме с лъжица:))/.

Пържим бухтите с силно загрято олио като ги обръщаме от двете страни.
Отцеждаме ги върху кухненска хартия.
Поднасяме със сирене или крема сирене.

8 коментара:

  1. Миленка, те наистина са тертиплийски! Супер са!

    Поздрави и весел weekend!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз се присъединявам към думите на преждеговорившия :)
    Бомба са, Миленка :)

    ОтговорИзтриване
  3. И то каква вкусна бомба, само за биричка!
    Ехааа, каква компанийка заформихме:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Охо, прекрасни, че и с месце!

    ОтговорИзтриване
  5. чакай и аз да се намърдам на масата!!!
    Наздраве и хубави почивни дни ,Миленка!

    ОтговорИзтриване
  6. Хайде стига де! Бълваш ги едно след друго тия вкусотии, не може човек да ти смогне :)))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленче, чудесно предложение! Харесва ми и ми е новост, което означава, че любопитството ще ме подкара :) Благодаря ти за споделянето! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Миленка, тъкмо си мислех, че са любимите ми бухтички, а ти си ги обогатила и превърнала в нещо още по-вкусно! Ще се пробва, изглеждат страхотно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване