понеделник, 21 януари 2013 г.

КЪЛЦАНИ СЪРМИ


продукти:

1 кг.свинска плешка;
2 бр.моркови;
1 гл.кромид;
1 равна с.л.сол;
2 с.л.сух джоджен;
2-3 щипки сух джинджифил;
1/2 ч.л.кимион;
1/2 ч.л.черен пипер;
олио;
кисело зеле;


Нарязваме свинското месо на средни късове.Морковите почистваме и нарязваме на кубчета.Лука наситняваме и поставяме в купа заедно с месото и морковите.Подправяме с подправките и хубаво омесваме сместа.Оставяме да се поопознаят съставките за 1-2 часа.
Нарязваме сърцевината на киселата зелка и с нея застиламе дъното на глинен гювеч.
Вземаме зелево листо и завиваме от плънката в него на стегната сърмичка.Навиваме всички сърми и поливаме върху тях с малко олио и вода/да е равно нивото със сърмите/.
Слагаме гювеча на котлона и го включваме на 2-ра степен,по-късно на 3-та и забравяме,че готвим поне за 2 часа :)))))
Прекрасно ястие!

10 коментара:

  1. И ние много ги обичаме, чудесни са станали твоите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Траянче!Сигурна съм,че и твоите не отстъпват!Прекрасен ден:)!

      Изтриване
  2. О,това е божествено със сигурност,правих в събота,но с цели пържолки,и твоята идея ми допада,благодаря ти,Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен е удоволствие,че провокирах интереса ти Роси!Прегръдки и усмивки от мен за теб:))))))))))

      Изтриване
  3. Много вкусно! Чудесно се съчетават тези продукти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили,много си мила,но и много си прозорлива-наистина е вкусно....Прегръщам те:)

      Изтриване
  4. С кайма съм правила, Милена, завивала съм свински пържолки и пилешко в зелев лист, но с кълцано месо, че и с морков не бях правила до сега, нито съм опитвала. Интересна и колоритна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам ако опиташ-да споделиш,Ирме.Благодарна съм,че ми гостува:)))Прегръдки!

      Изтриване