петък, 4 януари 2013 г.

ПАТЕШКА СУПА С КАРФИОЛ



продукти:

2-3 бр. патешки бутчета;
1 бр.картоф/голям/;
1-2 бр.моркови;
1 гл.кромид;
1 каф.ч.фиде;
1 пилешки бульон;
2-3 стръка кервиз;
2-3 стръка магданоз;
1 1/2 ч.ч.карфиол;
1 бр.яйце;
1 ч.ч. кисело млеко;
сол;
олио;


Сваряваме в подсолена вода патешките бутчета,след което ги обезкостяваме и нарязваме/накъсваме/на дребно.Доливаме вода в бульона докато достигне 2,5л..Прибавяме към бульона месото,наситнения кромид,нарязаните на ситно зелени стръкове и настърганите моркови и картоф.Пускаме пилешкото бульонче и карфиолените розички,подправяме с 2-3с.л.олио.
Варим супата за около 1 час като 10 мин.преди да изключим котлона пускаме фидето.Застройваме със сместа от кисело млеко и яйце.
Прекрасна супичка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар