петък, 4 януари 2013 г.

СЛЕПЕНИ ПОСТНИ СЛАДКИ



продукти:
1 ч.ч.олио;
1/2 ч.ч.кафява захар/нерафинирана/;
1/2 ч.ч.пудра захар;
1 ч.ч.топла вода;
1 амонячна сода;
1 бакпулвер;
1 ванилия;
щипка сол;
брашно колкото поеме за меко тесто;

за слепяне:

2 с.л.маргарин;
200 гр.мармалад;

за поръсване:
пудра захар;

Амонячната сода и содата за хляб погасяваме в чашата с топла вода.Прибавяме двата вида захар,щипката сол,ванилията и олиото.Прибавяме,разбърквайки от брашното до като получин меко тесто.Покриваме с кърпа или стреч и оставяме да почине за половин чс.
Разделяме тестото на удобни за разточване топки.
Разточваме тестото с дебелина 1-2мм.и изрязваме желаните форми.Печем върху хартия на 180С до лекото порозовявяне на сладките.Когато са вече напълно изстинали ги слепяме със сместа от маргарина и мармалада.
Поръсваме с пудра захар....Толкова са хрупкави и сипкави........

2 коментара:

  1. Много подходяща рецепта за сладки когато нямам под ръка яйца! :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване