петък, 15 февруари 2013 г.

МАЛИНОВА ПЯНА


продукти:

300-400 гр.замразени малини;
3 пак.желатин;
300-350 гр.пудра захар;
1/2 лимон-сок;


В 100 мл.вода накисваме желатина.
В удобна тенджерка сипваме 700-800 мл.вода.Прибавяме малините и пудрата захар и пасираме сместа/ако сметнете за нужно може да прецедите,но аз не го направих и не сбърках/.Затопляме плодовата смес до момента на пред завиране.Изсипваме лимоновия сок и набъбналия желатин.Бъркаме до пълното му разтопяване.Охлаждаме сместа на стайна температура и разбиваме с миксер за около 10 мин..С бъркането малиновата смес удвоява обема си.
Изсипваме в подходящ съд /тортена форма с отваряем ринг/и прибираме в хладилник.
След около 1 час изваждаме почти желирания десерт.Изсипваме сместа в купа и пак разбъркваме,защото се е получило разделяне на сместа/от долу е паднал пасирания плод,а от горе е плодовата пяна/.Пак изсипваме във формата и оставяме за още 2 часа на хладно.
При сервиране може да украсите  десерта,но аз предпочетох да не натоварвам деликатния му вид,а и вкус.

7 коментара:

  1. Много красив цвят, а и ухание, убедена съм!
    Ароматен и вкусен уикенд, Миленка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много примамливо предложение като вкус, аромат и визия! Хубав уикенд, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, усещам малиновия аромат и си представям колко нежно е на вкус! Страхотно предложение, което нямам търпение да опитам! Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Много красив и слънчев десерт, Милена! Както обожавам малинки, ще ми дойде идеално една порцийка :)
    Поздрави и красива вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересно ! Малините са разкошен плод ! Обожавам ги !
    Хубава вечер ,Миленка ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  6. Е, това е нещо интересно, освен това и ароматно и със сигурност вкусно! Розова неделя от мен:)!

    ОтговорИзтриване