понеделник, 18 февруари 2013 г.

ФИДЕ С ПАТЕШКО


продукти:

400 гр.фиде от зелена соя;
500 гр.патешко месо;
100 гр.бяло зеле;
1 гл.кромид;
1 ч.ч.грах(консерва);
4-5 бр.чорбаджийски чушки(туршия);
олио;
сол;
бял пипер;
Предварително сваряваме патешкото(бутчета;маншони;...)в подсолена вода.Когато изстине месото се накъсва.
Запържваме в малко олио наситнената глава кромид.Прибавяме граха,патешкото и нарязаните чорбаджийки.Посоляваме със сол и пипер.Малко преди да дръпнем съда от котлона пускаме нарязаното зеле за около 4-5 мин..
В 2-3 с.л.олио пускаме фидето и заливаме с 2 ч.ч.вода.Посоляваме с щипка-две сол.
Готовото фиде объркваме с плънката и поднасяме.

3 коментара:

  1. Миленка, тази рецепта ме провокира! Доста интригуваща като съставки, визия и вкус. Супер си!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна рецепта, минава в листата за правене бързичко, само да се набави патешко! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Неизчерпаема си откъм вкусни и оригинални идеи, Миленка! Това е поредното доказателство, а и аз съм голям любител на фидето :) Чудесна рецепта, благодаря :)

    ОтговорИзтриване