неделя, 24 февруари 2013 г.

ПИЛЕ С ТИКВИЧКИ НА ТИГАН


продукти:

500 гр.пилешки гърди;
2 бр.тиквички(около 500 гр.);
1 гл.кромид:
1 скил.чесън;
1 бр.домат;
200 гр.кисело млеко;
1 с.л.брашно;
1 1/2 ч.л.сол;
1 ч.л.черен пипер;
100 гр.кашкавал;
копър;
олио;

Предварително сварените пилешки гърди се накъсват.
В тиган загряваме олио/около 30 мл./,запържваме обелените и нарязани на едри кубчета тиквички.Трябва да получат хубав загар:)и прибавяме полумесеците кромид и наситнената чеснова скилидка.Посоляваме и пускаме в тиганчето пилешкото месце и нарязания домат(на по-едричко).
Заливаме със смес от киселото млеко,брашното и 50-100 мл.вода.Оставяме да се сгъсти сосчето и ако е нужно солим допълнително.
На готовото ястие поръсваме черно пиперче и вече при изключен котлон разпределяме настъргания кашкавал и накъсваме ароматното копърче.
Поднасяме с тигана......много вкусно ястие,на което му върви всяка салата:)))


6 коментара:

  1. Наистина много вкусно звучи ,Миленка ! А без киселото мляко и брашното ,мога да ги използвам за сос към всекидневната паста :)...благодаря !
    Прегръдка и хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Харесвам такива комбинации и ще пробвам с удоволствие!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, огладнях! Толкова вкусно си го приготвила това пиленце!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотийка!Как да не затопиш,много вкусно ястие си приготвила,Миленче!Сърдечен поздрав! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятна вкусотийка се получи ! Много благодаря за идейката...

    ОтговорИзтриване
  6. Стана просто божествено! Който се колебае да го сготви, да спре веднага и да грабва тиквичките :))

    ОтговорИзтриване