продукти:
1-1,200кг.телешки врат с кост:
1 бр.тиквичка;
1 бр.зелена чушка"Севрия";
3 бр.кромид лук;
1-2скил.чесън;
10-15 бр.сушени сини сливи без костилка;
* за овкусяване:
4 с.л.соев сос;
1 с.л.сол;
2 ч.л.черен пипер;
2 с.л.кетчуп;
100 мл.олио;
Обезкостяваме месото и нарязваме на средни късове.Нарязваме на едри полумесеци кромида и на жулиени тиквичкатаи ги объркваме с месото, скилидката чесън(наситнена) и шайбите чушка.Пускаме в купата и сливите.Заливаме с продуктите,които са необходими за овкусяването и оставяме за 2-3 часа в хладилник.
В удобен съд(аз приготвих ястието в голям и дълбок уок)изсипваме съдържанието на купата и прибавяме около 700 мл.вода.Задушаваме до момента на готовност на месото(ако сметнете за необходимо добавете още вода) и до извирането на цялата течност.
Поднасяме според вкуса си.Може да сервираме само със салата,но аз направих подложка от задушен ориз с моркови и беше прекрасно:)
Браво! Обичам такива ястия! А телешкото със сливи е класика! С удоволствие бих седнала на твоята трапеза, Милена!
ОтговорИзтриванеПоздрави и много усмивки!
Удоволствието ще е изцяло мое,Ирме...надявам се да се случи!Прегръдки:)
ИзтриванеОу, телешкото със сини сливи е разкошно просто! Миленка!!! Сядам и аз:)
ОтговорИзтриване:)Катенце,къде се забави....започна да изстива:)))))
ИзтриванеХаресвам всяко ястие, приготвено със сини сливи, така че и това предложение ми допада!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тили,присъединявай се тогава:)Гуш!
ИзтриванеМного апетитно ястие,Миленка!
ОтговорИзтриванеКомбинацията на месо със сини сливи ми допада.
Поздрави и приятна вечер!
И ние обичаме сушената слива в ястията...Има една постна яхнийка,която се сещам,че отдавна не съм правила(:...Ще се поправя:)!Прегръдки,Мире!
ИзтриванеОбожавам телешко със сливи !
ОтговорИзтриванеТвоето е чудно, Миленка!
Хубава вечер!
Дани,много се радвам на милите ти думи...Благодарности и прегръдки!:)
Изтриване