ЛИМОНОВОБИСКВИТЕН СЛАДКИШ


продукти за бисквитата:

1 ч.ч.брашно;
2/3 ч.ч пудра захар;
4 с.л.какао;
1/2 лимон/кора+сок/;
3/4 ч.ч.меко краве масло;
1/2 ч.ч.орехови ядки/накълцани/;

продукти за крема:

1 1/2 голям жълт лимон/кора+сок/;
1 голям портокал /сок/;
2 бр.жълтъци;
1 каф.ч.захар;
1 каф.ч,царевично брашно;

стафиди;

Разбиваме брашното,маслото,какаото и захарта.Прибавяме брашното,лимоновата кора и сок.Омесваме тестото и във формата на топка го прибираме в хладилник поне за 1 час.
Върху хартия изпичаме разточеното на правоъгълник с дебелина 0,5 см.бисквитено тесто,поръсено с орехите,които лекичко претискаме.Печем в преварително загрята фурна за около 10 мин.на 160-170С.
Изстиналата бисквита,начупваме в тортена форма с падащо дъно.
Започваме приготвямето на лимоновия крем.
Слагаме на котлона 300 мл.вода за заври,а през това време хубаво с готварска тел разбиваме съставките.Когато водата заври я изсипваме, на тънка струйка и неспирайки да бъркаме,при цитрусовата смес.Връщаме тенджерката отново на котлона и бъркаме до получането на нужната гъстота.
Изсипваме крема върху бисквитената подложка и поръсваме с предварително накиснати стафиди.
Преди поднасяне трябва да остане на хладно поне 1-2 часа.
Прекрасен сладкиш с уникален,свеж аромат!

 

 

Коментари

Публикуване на коментар