петък, 15 март 2013 г.

ДРОБ-КАВЪРМА


продукти:

500 гр.свински черен дроб;
500 гр.стар кромид;
100 мл.червено вино;
100 мл.олио;
1 гл.чесън;
2-3 ябълки;
2 с.л.доматено пюре;
2 дафинови листа;
3-4 бахара;
сол;

Нарязваме дробчето и заедно с полумесеците кромид го пъхваме в глинен съд.Изсипваме виното,в което сме размили доматеното пюре и олиото.Прибавяме почистените и нарязани на едро ябълки и скилидките чесън.Пускаме бахрчетата и дафиновите листа.Посиляваме и поливаме с вода така,че да е с два-три пръста над нивото на дроба.
Печем в студена фурна на 180С за около 1 1/2ч.-2ч..


5 коментара:

  1. Ей , как ме буташ по болното място:)) ....обожавам дроб всякак приготвен ! И аз веднъж правих с ябълки по малко по различна рецепта и много ми хареса :) ! Ще пробвам и твоята дроб - кавърма,Миленка !
    Целувка и спокоен уикенд !

    ОтговорИзтриване
  2. Никога не ми е хрумвало, че може дробът да се направи на кавърма.
    Ще пробвам някой път. Благодарности за идеята!
    Поздрави и пожелания за хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Леле, леле, в това гърненце, Миленка все вкусотии готвиш! направо залепнах за екрана! Страхотна кавърма си приготвила, а с дроб си представям какъв разкош е! Хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Свинско черно дробче бих хапнала с удоволствие, за разлика от пилешките, но за съжаление от много дълго време насам не съм опитвала. Много сочно изглежда, а и присъствието на ябълката предполагам допринася за още по-приятния вкус на ястието.
    С други думи - с кеф бих си топила директно с пръсти хлебче в тази вкусотия :))

    ОтговорИзтриване
  5. Харесвам ястията с черен дроб. Правила съм такова ястие, но без ябълка и ще опитам този вариант!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване