събота, 16 март 2013 г.

ВИНЕНИ ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ на тиган


В тази рецепта няма нищо сложно ,но реших да я побликувам ,за да акцентирам върху марината,а тя е:

3-4 скил.чесън;
50 мл.олио;
50 мл.червено вино(качествено);
3 с.л.соев сос;
сок на 1 лимон;
сол;
черен пипер;

Пилешкото месо(пържолки,филе,бутчета...крилца)се обърква хубаво в марината и прибираме в хладилник за 3-4 часа.
Печем на сух тиган или скара.Месото става превъзходно........

5 коментара:

  1. Имах нужда от тази рецепта-благодаря,Миленче!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Всяка рецепта е добре дошла, Миленка, тази е много добра, личи си, а самите съставки на марината обещават невероятно крехко, ароматно и вкусно месце. Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Любимата ми марината, прекрасен резултат, Миленка! Хубава неделя и...прости, простено да ти е!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленче, много хубави изглеждат пържолките, с този красив кехлибарен цвят. Маринатата много ми хареса - ще се възползвам. Първоначално прочетох заглавието като "вишнени" :)) и се зачудих какви са тез пържолки, а то винени били :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване