четвъртък, 21 март 2013 г.

РИЗОТО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


продукти:

1 средна кисела зелка;
1 средна глава кромид;
1 ч.ч.ориз"Балдо";
1/2 каф.ч.стафиди;
1/2 каф.л.сол(по желание);
1-2 с.л.сух джоджен;
100 мл.олио;


В подходяща тенджерка загряваме олиото.Прибавяме за 9-10 мин. да се позапържи ситно нарязаното кисело зеле.Прибавяме ориза и лука,нарязан на дребно.Завърнаме няколко пъти сместа и след 3-4 мин.прибавяме стафидите и подправките.Сипваме 3 ч.ч. вода и оставяме ястието да се готви на тих огън като от време на време разбъркваме.

6 коментара:

  1. Не съм пробвала такава комбинация.
    Звучи много интересно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така звучи,Ели,но ако знаеш колко е вкуснооооо......

      Изтриване
  2. Аха , някой го е домързяло да си завие сарми и е карал по- кратката процедура :) !
    Ама пък е издокарал ризотото :) !
    Честита пролет ,Миленка !С топла прегръдка ти пожелавам хубава вечер ,мила ! :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехххххх,разконсперира ме ти!!!:)Прегръдки,Ив!

      Изтриване
  3. Ние на това ястие му казваме "мързеливи сарми" :!
    Много е вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е пълен синхрона между бързина на приготвяне и вкус:)

      Изтриване