петък, 22 март 2013 г.

ТЕЛЕШКИ ПАНТОФИ


продукти:

500 гр.телешка кайма;
150-200 гр.грах-консерва;
3-4 с.л.лютеница;
1 яйце;
50 гр.кашкавал;
4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;

Омесваме каймата с яйцето и подправките.
Оформяме две леко елепсовидни кюфтета,които поставяме в тавичка ,постлана с домакинска хартия.Оформяме ги като гнезда и във вдлъбнатината разпределяме объркания с лютеницата грах.

Поливаме с по две лъжички олио всяка порция и печем на 180С.Готовите пантофи поръсваме настърган кашкавал и прибираме в топлата фурна.

7 коментара:

  1. Оригинално заглавие и вкусно и лесно ястие :))
    Това отдолу гриловани тиквички ли са ? Готино :))

    ОтговорИзтриване
  2. Искам две - лява и дясна :) ! Много интересно ястие , чудесна рецепта ,Миленка !
    Хубав и слънчев петък ! Прегръдка ,мила !

    ОтговорИзтриване
  3. I аз искам две:) Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Пак много интересна рецепта показваш, Миленка!
    Не съм опитвала нещо подобно. Със сигурност е много вкусно.
    Хубави почивни дни :)

    ОтговорИзтриване
  5. А,тези пантофки обувам ги веднага,Миленче!Превъзходна рецепта,записвам си я обезателно!Прегръдка и честита пролет!

    ОтговорИзтриване
  6. Миленче, пак изненадваш с нещо лесно и много вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленче,благодаря ти за вкусната рецепта!
    Както обещах ги направих,ето ги тук при мен:http://kulinarenelixir.blogspot.com/2013/04/blog-post_10.html
    С пожелание за хубави почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване