вторник, 26 март 2013 г.

РОНЛИВКИ


продукти:

2 ч.ч.олио;
1 ч.ч.бяло вино;
1 кг.брашно(приблизително);
2 щипки сол;
3 ванилии;

орехови ядки-за плънка;
локум-за плънка;

ванилина пудра захар за овалване;

Омесваме меко и много живо тесто,което оставяме да си отдъхне за половин час.Разделяме на 5-6 топчета.
Вземаме топка тесто,която разточваме на кора с дебелина около 2 мм..Изрязваме с водна чаша кръгчета.В края на кръга слагаме от плънката,прехлупваме с другата половина и претискаме с виличка.

Подреждаме сладките в тавичка,покрита с хартия.Печем до бледо розово на 180С.Топлите сладки овалваме в пудрата захар.
Повече от прекрасни са тези ронливки!





3 коментара:

  1. Миленче, чудесни са ти се получили! Почерпих се :))

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, чудесни са! Просто усещам как се топят в устата :)
    Хубаво име си дала на тези сладки!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка много любими ронливки от моето детство си показала :) Не знам дали баба ги е правила по същата рецепта, но като описваш вкуса и като гледам снимките просто ги усещам на вкус :) Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване