четвъртък, 7 март 2013 г.

РУЛО "СТЕФАНИ"-вариация


продукти:

500 гр.свинска кайма;
500 гр.телешка кайма;
1 гл.кромид;
1 бр.яйце;
сол;
черен пипер;

продукти за плънката:

5 бр.яйца;
5-6 филийки пушено филе;
5-6 краставички-туршия;

кашкавал за поръсване;

В купа омесваме двата вида кайма, настърганата глава кромид, яйцето и подправките.Омесването става прибавяйки постепенно около 300 мл.вода.
Оставяме сместа да почине в хладилника за 2-3 часа.
Сваряваме за 10 мин. яйцата(трябва да са твърдо сварени).Обелваме ги.
Краставичите нарязваме на половина и после на дълги парченца.

По принцип  професионалните готвачи ни съветват да навием рулото върху кърпа , найлоново фолио или хартия....Аз правя рулото направо във тавата:оформям каймата като правоъгълник.По средата нареждам филенцата,яйцата и краставичките.С навлажнени ръце оформяме рулото.Когато е напълно придобило нужния ни вид(руло,таралежче,рибка,....)хубаво навлажняваме повърхността с ръка.
Печем на 180С до готовност,която проверяваме с шишче-трябва сосчето,което излиза да е бистро.
Поръсваме с кашкавал и пъхваме в изключената,но топла фурна.
Поднасяме със салата и с още нещо ако желаем:)))

5 коментара:

  1. Апетитно и вкусно руло,Миленка!Хареса ми твоята вариация!
    Скоро не съм правила,подсети ме с твоята публикация.
    Да ви е сладко! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно рулце,Миленка,че и с филенце бонус,оха!Бих хапнала с удоволствие!Хубав ден ти пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Изненада ме с филенцето!:) Не бих отказала парченце:)!

    ОтговорИзтриване
  4. С това филенце е още по-апетитно! Малко картофки наоколо и чашка вино ...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Хубава вариация и апетитни снимки, Миленка! С това филенце моите момченца още повече ще го харесат!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване