петък, 31 май 2013 г.

ПРЕСНИ КАРТОФКИ С МАСЛО


продукти:

1 кг.пресни картофи;
80 гр.краве масло;
2 с.л.сусам;
1 с.л.ленено семе;
сол;

В подсолена вода сваряваме картофките(цели)като преди това сме ги измили и остъргали с помощта на домакинска гъбичка.
Запичаме в сух тиган сусама и лененото семе.
Разтапяме,запържваме маслото и към него прибавяме семената.
Сварените,но не разварени картофчета се прецеждат от водата и ги поливаме с маслото.
Хубаво и внимателно объркваме и поднасяме.


2 коментара:

  1. Миленка, изкусителни малки картофки си приготвила, просто вълшебни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, пак даваш интересна идея с тези картофки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...