понеделник, 10 юни 2013 г.

ТЕРИН С ТЕЛЕШКА КАЙМА





продукти:

500 гр.телешка кайма;
4 бр.яйца;
100 гр.краве кашкавал;
3 стр.пресен кромид;
50 гр.маслини"Стафида"-без костилките;
сол;
черен пипер;
магданоз;

Омесваме каймата заедно с наситно нарязания пресен кромид и магданоз.Чукваме едно от яйцата и подправяме със сол,черен пипер и оставяме в хладилника да почине омесената вече каймичка.
В правоъгълна силиконова форма разпределяме 1/2 от каймата.Върху нея(в средата)нареждаме кашкавала нарязан на парчета и маслините.Чукваме останалите три яйца.Отгоре внимателно разпределяме останалата половина от каймата.
Може да Ви се струва ,че съм забравила мазнината,но не съм.....не сложих никакво олио,зехтин или масло.Но ако решите Вие може да прибавите.
Печем на вентилатор на 180С.
Поднасяме със свежа салата.

2 коментара:

  1. Миленка,ще се възползвам от рецептата.Ще ми се налага да приготвям бързи вечери и теринът е идеален вариант-пече се , докато стане салатата.
    Хубав ден!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, много интересни рецепти публикуваш! Страхотен терин! Поздрави!

    ОтговорИзтриване