събота, 13 юли 2013 г.

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ




продукти:

1,400 кг.-1.500 кг.пиле;
1 ч.ч. ориз(около 300 гр.);
300-400 гр.гъби;
3 стр.пресен лук;
1 гл.кромид-лук;
1-2 моркова;
125 гр.краве масло;
1 шепа сух джоджен;
сол;
черен пипер;
соев сос;

Измиваме,посоляваме и поливаме със соев сос пилето.
В половината от маслото запържваме парченцата гъби,кубченцата моркови и кромид,и наситнения пресен лук.Прибавяме към зеленчука и ориза(измит и отцеден) да се поизбистри за 3-4 мин.и сипваме 1 ч.ч вода.Подправяме със сол,черен пипер и джоджен.
1/3 от плънката пъхваме в коремната кухина на пилето като или зашиваме или затваряме с клечки за зъби отвора.
Втората 1/3 мушкаме под кожичката близо до гушката.
Поставяме пилето в гювеча,в който ще го готвим и около него разпределяме остатъка от ориза.Тъй като моят съд е по-голям ,за да го дозапълня обелих картофи и ги гушнах :)) до пиленцето.Разпределяме останалото краве масло върху ястието.

Поливаме с още 2 ч.ч.вода и печем в студена фурна на 180-200С.При почти готово ястие запичаме без капак...
Прекрасно ястие!


9 коментара:

  1. Миленче, с такъм апетитен загар е пълненото ти пиленце, че на човек да му се прииска моментално!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, разкошно е станало и каква коричка хрупкава и вкусна само... Хубава съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Отдавна му се канех,но наистина стана превъзходно,Кате!Прекрасен неделен ден:)

      Изтриване
  3. Вижда се ,Миленка ,че е прекрасно ! И така апетитно наднича от тавичката :) !
    Хубава съботна вечер !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То апетитно наднича ,ние апетитно му се показахме:)))))))Вълнуваща неделя,Ив!

      Изтриване
  4. Ммм, любимо с този пълнеж! Дояде ми се!
    Миленче, успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само кажи кога и го имаш:))))))Прегръдки ,Тили!

      Изтриване
  5. Чак тук ми замириса на печено пиленце,Миленка!Каква златна кожица има самоооо,страхотно си го приготвила,комплименти!

    ОтговорИзтриване