вторник, 23 юли 2013 г.

МЕРАК КЕБАП



продукти:(за около 15 бр.)

500 гр.смес кайма;
15 тънки филийки бекон(около 400 гр.);
сол;
кимион;
черен пипер;


за соса:
1 бр.крем супа от броколи "Maggi";
20-30 мл.пресно млеко;
1 скил.чесън;

за гарнитурата:
китайски нудли;
сол;

Омесваме каймата с подправките,за които не определям грамажи(ще оставя Вие да си ги добавите по вкуса).
От мляното месо оформяме кебапчета  като всяко от тях увиваме във филийка бекон като леко приплескваме.
Печем на силно загрят сух тиган или на скара.

Соса приготвяме  по описанието на опаковката като аз слагам вместо 500 мл.вода-400 мл. и прибавям пресното млеко и наситнената скилидка чесън.

Нудлите  поставяме в завряла,подсолена вода и задушаваме до тяхното омекване.Прецеждаме и сервираме.



7 коментара:

  1. Пак е експресно и адски вкусно при теб,Миленка!Прегръдка и хубава юлска седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно и интересно предложение, Миленче!
    Прегръдки и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм...месна идея. Допада ми :))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Милена! Страхотно мезе си направила!
    Видях, че си станала последовател на моя блог. Благодаря ти за което и ще се радвам да се включиш в едно блогърско предизвикателство, като за целта трябва да отговориш на моите 10 въпроса, които са тук:
    http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/07/liebster-blog-award.html
    Надявам се да ти е интересно и да се включиш!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, че вкусно изглежда, Миленче! Чак до нас се разнесе благоуханен аромат :) Много красиво стои в платото и си записвам рецептата за проба.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Мммм... ядох това нещо като си бях скоро в БГ :) много е вкусно Миленка ! Не знаех че се казва така :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусни се получиха, Миленче! На фурна ги пекнах, бекона им придава много приятен вкус. Благодаря ти за рецептата!

    ОтговорИзтриване