петък, 26 юли 2013 г.

КРЕМ ПИТА





продукти:
1 пак.фини кори"Фамилия";
50 гр.краве масло;

за крема:
500 мл.пресно млеко;
100 гр.краве масло;
2 бр.яйца;
1  каф.ч.захар;
1 каф.ч.брашно;
2 бр.ванилии;

за сиропа:
300 гр захар
200 мл вода
1 с.л.лимонов сок( 1-2 щипки лимонтозу);

Първо престъпяме към направата на крема,а него сътворяваме много лесно:
Разбиваме в студеното пресно млеко яйцата,брашното и ванилийките.Прибавяме захарта и парченцето масло.Поставяме тенджерката на котлона и варим до сгъстяване на среден огън.

След кремчето приготвяме сиропа и оставяме да изстине.

50-то грама масло стапяме.Изрязваме корите в размера на тавичката(моята е правоъгълна така,че остатъка е в правилна форма ,за това ги завих хубаво и ги прибрах във фризера ,за да направя нещо друго:))).С четка намазваме дъното на тавичката и постиламе лист от корите.Пак намазняваме,пак кора...така докато сложим 2/3 от пакета.Разпределяме крема и подреждаме останалите кори,като не забравяме да ги мажем с масълце.
С много остър нож нарязваме крем питата на парченца(квадратни;ромбоидни или правоъгълни).Печем на 180С за 15 мин.и на 160С за още около 30 мин..
Заливаме сладкиша със студения вече сироп и оставяме за час-два на спокойствие.
Приятен апетит!



6 коментара:

  1. Ехаа , чудно е ! Само да ми падне това парченце:)!
    Хубав уикенд ,Миленка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като си дойдеш,отбий се през Пловдив и още на входа ще ти падне:)))))

      Изтриване
  2. Първо ще обера малинките, после и на другото няма да простя! :)
    Миленче, чудесен десерт!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка чудесен, много апетитен и примамлив сладкиш.С удоволствие бих си хапнала едно парченце и с тия малинки в допълнение вкусотия.Хубав уикенд ти желая Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче благодаря,че намина и за комплиментите за крем питата:))))Прегръдки и хубави почивни дни!

      Изтриване