неделя, 7 юли 2013 г.

КЮФТЕНЦА ПО СЕЛСКИ


продукти:

500 гр.говежда(телешка;смес)кайма;
300-400 гр.(2-3 бр.)картофи;
600-700 гр.домати-консерва(4-5 бр.пресни домати);
1 гл.кромид лук;
1 бр.малък патладжан;
5-6 скил.чесън;
2 бр.морков;
сол;
черен пипер;
кимион;
пресен босилек;

Обелените и нарязани на кубчета (по-големки от тези за мусаката:)),заедно с наситнения кромид и патладжанените кубчета запъпжваме за 5-6 мин. в добре загрято олио като циклично разбъркваме.Прибавяме обелените чеснови скилидки и морковчетата,които също сме нарязали на кубчета.Посоляваме и след това сипваме доматите,които ако са от консерва са пасирани,а ако са пресни сме настъргали.Подправяме с черния пипер,листата босилек,кимиона и червения пипер.Пускаме в тенджерката и кюфтенцата от каймата,която само сме посолили и сипваме 1 ч.ч.вода.Намаляме котлона и оставяме да къкри до готовност на продуктите.
Да Ви е вкусно!
И много нескромно,.но да се похваля:))))))))).http://betaart-atelie.blogspot.com/2013/07/blog-post.html#links

2 коментара:

  1. Много ги обичам, чудесни са станали!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са, Миленка, чудни! На Бета арт пожелавам успех, много приятели и все такива невероятни творения! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване