събота, 10 август 2013 г.

ПАНИРАНИ ЧУШКИ СЪС ЗЕЛЕНЧУКОВ СОС



продукти:

......за панираните чушки:
12 бр.чушки за печене;
12 филийки свински пушен бут;
12 филийки свежо(пресно) краве сирене;
3 бр.яйца;
брашно;
олио;
сол;


.......за зеленчуковия сос;
7-8 бр.домати (около 1.500 кг.);
1 гл.кромид;
1 бр.чушка"Капия";
1-2 бр.моркови;
1 гл.чесън;
сол;
захар;
червен пипер;
босилек;
пипер-меланж;
олио;
магданоз;

Изпичаме,обелваме и отцеждаме в гевгир чушките.
Във всяка от пиперките поставяме по парченце сирене и пушен бут.
Овалваме всяка от тях хубаво в брашно,потапяме в разбитите яйца със солта.Пържим в силно загрято олио.

Сосът приготвяме по мързеливия начин:),а именно:
Настъргваме доматите,към които прибавяме нарязаните кромид и чушка.Моркова нарязваме на кубчета и заедно с почистените,цели скилидки чесън ги шмугваме втенджерката.Посоляваме със солта и захарта.Подправяме с олиото,босилека и червения пипер и оставяме сосът да си къкри на слаб огън до сгъстяване.
Когато вече е готов поръсваме обилно с магданоз.

5 коментара:

  1. Много обичам панирани,пълнени чушки със сос,ще ги опитам и по твоя вариант с пушено месо и вкусен сос.Хубав уикенд ти желая Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, откъде тези идеи? Сега пък и бушен бут в чушките, страхотия!!! Толкова вкусно, апетитно, неустоимо предложение! Хубава вечер и прекрасна неделя от мен!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, обожавам панирани чушки, но твоите са много гиздави и богати! Този сос непременно ще опитам следващия път. Рецептата е от летните бижута в кухнята :)
    Прегръдки и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленче, ама ги измисляш едни вкусни! :) Рецептата отива директно за направа в най-скоро време!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Тук ще се наредя няколко пъти, защото обожавам панирани чушки, макар че не съм яла от години. Твоето предложение е по-различно, но ми допада. Предполагам, че с месцето е още по-вкусно. Страхотна идея и реализация, Миленка, поздравления :)

    ОтговорИзтриване