понеделник, 26 август 2013 г.

СИРОПИРАНИ ОХЛЮВЧЕТА СЪС СТАФИДИ


продукти:
1 1/2 ч.ч.пресно млеко;
1 бр.яйце;
1/2 кубче мая;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
1 с.л.канела;
5-6 с.л.олио;

стафиди;

за сиропа:
0.500 гр.захар;
300-400 мл.вода;
3 бр.ванилийки;
4 с.л.лимонов сок;

От гореизложените продукти(без стафидата)омесваме меко тесто.Покриваме съда,в който сме поставили тестото със стреч или кърпа и оставяме да втаса.
Втасалото ,пухкаво тесто разточваме на кора с дебелина 0.5 см.и поръсваме със сушения плод.
 Навиваме на руло,което впоследствие нарязваме на парченца с дебелина около сантиметър.

Поставяме в тавичката за печене през малко разстояние между охлювчетата.Оставяме да втасат отново и печем на 180-200С до готовност.
Заливаме с предварително приготвения(студен) сироп.


3 коментара:

  1. Несъмнено много вкусни, макар и никога да не съм правила. Ще се харесат на домашните :)

    Хубава седмица, Миленка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни сочни са станали! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Много си падам по такива сочни десерти,страхотни са ти охлювчетата,Миленка!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване