неделя, 15 септември 2013 г.

ГАЛЕТ С НЕКТАРИНИ И КРУШИ



продукти:

130 гр.меко краве масло;
1 бр.голямо яйце;
1/2 ч.ч.захар;
2 1/3 ч.ч.брашно;
5-6 капки есенция "Карамел";
2 щипки сол;

2-3бр.нектарини ;
2-3 бр.круши;
захар за поръска;
2 с.л.пресно млеко;
1 с.л.кайсиев мармалад(мед);

С дървена лъжица объркваме брашното,захарта и солта.Прибавяме мекото масло, яйцето и есенцията.Омесваме меко-не лепящо тесто,което събираме на топка и  завиваме в стреч . Прибираме в хладилника за 1-2 часа.

 

Върху хартия за печене разточваме тестото на кръг с дебелина 2-3 см..
Измитите и нарязани на месечинки плодове подреждаме върху тестото като оставяме свободна, крайна ивица с ширина около 2 см.,която ще загънем.
Смесваме пресното млеко с мармалада(меда)и с помоща на четка намазваме плодовете и тестения борд.Поръсваме със захар и печем в предварително загрята фурна на 180С за около 20 мин.
Галета е много ароматен и топящ се в устата....


2 коментара:

  1. Миленка, това е един от любимите ми галети, а тази година май нито един не сколасах да направя, добре ме подсети! Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  2. This cake looks really good. I love peaches and all fruits. Enjoy!!

    ОтговорИзтриване