сряда, 30 октомври 2013 г.

ПАТЕШКИ МАНШОНИ С АРПАДЖИК (ЯХНИЯ)



продукти:

5-6 патешки маншона;
1 кг.арпаджик(балучки);
3 средни картофа;
3-4 бр.домати;
2-3 с.л.олио;
4-5 стр.кервиз;
сол;
ронена чубрица;
червен пипер;

Сваряваме маншоните в подсолена вода.
В добре загрятото олио запържваме за три-четири минути арпаджика и картофа,нарязан на кубчета(по-големи от тези за мусака).Сипваме около литър от бульона(останалия го прибираме за една пикантна супа,чиято рецепта също ще кача:))
,прибавяме и ситно нарязаните кервизни дръжки.Като поомекнат картофките сипваме в тенджерката и настърганите добре узрели домати,чубрицата,червения пипер,сварените маншончета и ако се налага допълнително посоляваме.
Намаляме температурата на котлона и оставяме тихо яхнийката да си къкри.
Готовата яхния поднасяме с пресен кервиз.

2 коментара:

  1. Много вкусно изглежда, Миленка! С тези малки лукчета, направо си представям дори вкусът! Ще си оставя място и за супичката:)Приемаш ли гости?!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Подобна яхния съм хапвала на село, при вуйната на милото, пак с някакво птиче месо. А ние, у дома много обичаме стифадо - това веднага ми напониха малките лукчета. Имам патешки маншон във фризера и от седмица го побутвам , че не се сещах с какво да го готвя, но ето, че ти ми дойде на помощ съвсем навреме. Благодаря ти, Миленка! Ще изпробвам твоята яхнийка тези дни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване