продукти:
1 бр.круша
1/3 ч.ч.меко масло;
1/4 ч.ч.маково семе;
2 ч.ч.овесени ядки;
1 ч.ч.пудра захар;
2 с.л.кисело млеко;
1 бр.бакпулвер;
5 ванилийки;
кората на 1/2 лимон;
сок от 1/2 лимон;
щипка сол;
2 бр.белтък;
В двете супени лъжици кисело млеко изсипваме бакпулвера и разбъркваме с вилица до като хубаво шупне.Прибавяме захарта,ванилията,сока и кората от лимона и маковото семе.
Сипваме в купата и овесените ядки,нарязаните дребни парченца от крушата,щипката сол и мекото масло.
Хубаво объркваме като не прекаляваме:).
В тавичка,предварително застлана с хартия разстиламе така получената смес и печем за около 10 мин.в предварително загрята фурна на 170С.
Изкарваме запеченото блатче и когато леко поизстине,но не напълно,оформяме с ръце бонбонките.
Потапяме всяко топче в добре разбития на пяна белтък и печем за още 4-5 мин.
Интересни бонбони си приготвила,Миленка!
ОтговорИзтриванеВпечатли ме съчетанието на продуктите и начина на приготвяне!
Вземам си едно бонбонче и ти желая приятна вечер!
Много интересни бонбонки и много вкусни! Печени бонбонки не съм хапвала до сега, затова ще си взема няколко!:) Прегръдки и прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеКакви интригуващи бонбончета, Миленче! Не съм опитвала нищо, което да напомня на тях! Как ли вкусят?! Май трябва да си направя, за да разбера :) Или да отмъкна няколко :) Хубава седмица от мен!
ОтговорИзтриване