понеделник, 25 ноември 2013 г.

КАША С КОПРИВА




продукти:

пресна (зелена)коприва;
зелен лук;
олио;
брашно;
сол;

орехови ядки;

Попарваме копривата във вряща подсолена вода.След като поомекне,заливаме копривата със студена вода и отцеждаме в гевгир.
Изстиналата копривка наситняваме.
Загряваме олиото на дъното на тенджерка и за минута-две запържваме парченцата лук и коприва .
Посоляваме.Поръсваме с брашно и запържвайки разбъркваме.
Сипваме вода(бульон)и разреждаме до получването на малко по-рядка каша,защото като поври мъничко ще сгъстим с чукването на няколко яйца,които с помощта на вилица пораздърпваме:).
При поднасянето поръсваме с едро счукани орехови ядки.

2 коментара:

  1. Много обичам, но с орехи не съм пробвала. Страхотна идея! Хубава вечер, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ти стане любим вариант,Кате!Честит първи пловдивски сняг:))))

      Изтриване