сряда, 27 ноември 2013 г.

ДИЖОНСКА КРЕМ СУПА

Супата ,за която иде реч е повече от сполучлива имровизация....Тя се оказа шедьовър,малко нескромно но наистина е съвършена.
Тези дни приготвях телешки език и както знаете не обичам да разхищавам:),та запазих бульона.Именно от този прекрасен бульон приготвих Дижонската крем супа.

продукти:

1,500 л.бульон;
10-15 см.от стрък праз;
3-4 бр.картофи(по-големички);
2-3 стр.кервиз с дръжките;
1 с.л.едрозърнеста горчица;
2 с.л.кисело млеко;
1-2 щипки черен пипер;

филийки телешка шунка;
бяло саламурено сирене(по-меко);
праз;

В подсоления бульон сваряваме едро нарязаните зеленчуци.
Прибавяме лъжицата горчица,киселото млеко и черния пипер.Пасираме супата,така че да е гладка.
В единия край на шунката разпределяме с помоща на ножче сиренето.Поръсваме с наситнен праз и завиваме стегнато рулце,което в последствие нарязваме на по-малки.
Поднасяме супата в дълбоки чинии и гарнираме с рулцата.
Прекрасна е!
Бон апети!


4 коментара:

  1. Много интересна супа, Миленка !Ама ти наистина непрекъснато ме впечатляваш с рецептите и идеите си! Страхотна си! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, и за мен това беше много интересна супа. Само не успях да разбера как така добре са се запазили стегнато завити рулцата? Определено е идейно и ще заимствам идеята :)
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ще ме зарадваш,Бени!Прекрасен петък:)!

      Изтриване