понеделник, 2 декември 2013 г.

КЮФТЕТА ОТ ЛАПАД И ОРИЗ


продукти:

1 ч.ч.бланширан(замразен;консерва) лапад;
1 ч.ч.ориз;
1 бр.яйце;
1 вр.зелен лук;
4 филии хляб;
3-4 стръка копър;
черен пипер;
олио;
сол;
Натрошаваме хляба в малка тавичка и запичаме трохичките до порозовяване.Оставяме ги на страни да изстинат.
В съотношение 3/1 (подсолена вода/ориз)сваряваме ориза.
Нарязваме бланширания лапад и към него прибавяме ориза,ситно нарязаните пресен кромид и копър.Чукваме яйцето и подправяме със солта и пипера.Омесваме хубаво сместа.
Оформяме средни куфтенца,които овалваме в хрупкавите хлебни трохи.
Подреждаме в тавичка(намазнена или покрита с хартия)кюфтенцата.
Поливаме с малко олио и печем на 170С за 30-35 мин.
Аз ги поднесох със сос от кисело млеко,счукан чесън,сол и орехи,получи се прекрасна комбинация.
Честит Ви нов месец:)!Бон апети!

4 коментара:

  1. Отговори
    1. Такива са ,Траянче:).Радвам се,че ме навести:),лека вечер!

      Изтриване
  2. Ах, ти, Миленка, отново провокираш с различен вкус, съчетание на продукти и апетитен вид на ястието! Страхотно изглеждат! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Такава съм,Катенце:провокаторка и подстрекателка:)))).Прегръдки!

      Изтриване