събота, 28 декември 2013 г.

КОЛЕДНИ БАСТУНЧЕТА


продукти:
2 ч.ч брашно;
1/2 ч.л. сода за хляб;
1/2 ч.л.лимонена киселина;
1/4 ч.л. сол;
1/2 ч.ч. безсолно масло(стайна температура);
2/3 ч.ч захар;
2 яйца;
1ч.л.инстантна напитка "Ягода";

Към мекото масло прибавяме яйцето,захарта,содата за хляб и лимонтузуто.Хубаво разбъркваме и посоляваме.Лека-полека приобщаваме и брашното.
Полученото тесто разделяме на две като едната половина омесваме с разтворимата напитка и така тестото се ароматизира и се оцветява.Опаковаме двете топки тесто и оставяме на хладно место за 20-30 мин..
Бастунчетата оформяме като вземаме топченце розово тесто,топче бяло тесто.

Слепяме ги и с ръце разточваме двете топчета върху плота до получавамето на шарена пръчица с дебелина 0,5 см.,леко завиваме единият край и поставяме сладките през разстояние в тава,застлана с хартия.
Печем в затоплена фурна на 170С.



2 коментара:

  1. Еха, много са сладурски тез бастунчета! Как красиво си ги оформила, Миленка, браво! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А пък колко са хрупкави и ароматни..................Благодаря ти Кате:)!

      Изтриване