продукти:
2 1/2 ч.ч.бяло брашно;
1/2 ч.ч.царевично брашно;
1/2 кубче мая;
100 гр.сирене;
1 яйце;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
1 каф.ч. олио;
50 гр.краве масло;
Маята и захарта разстваряме в малко студена водичка.
Двата вида брашна и солчицата се объркват и правим кладенче,в което изсипваме течността.Сипваме марна(топла) водичка и омесваме меко тесто.
Натрошаваме сиренето и объркваме с яйцето.
Слагаме маслото и олиото в съд на котлона до като се разтопи маслото.
Вземаме топче с големината на орех като слагаме плънка в тестото и пак оформяме топчето.Потапяме в мазнината и редим в предварително застлана с хартия тавичка.
Пъхваме съда на топличко на 50С във фурната ,до хубаво втасване.
Печем на 170С.
класическия начин на поднасяне на милинките е с пудра захар,но никак няма да сгрешите ако предложите и конфитюрче.
http://www.vivre.bg/user/invite/id/359835
Пухкави и вкусни!
ОтговорИзтриванеТези мили(е)нки са чудесни! :) Миленче, и според мен ще са вкусни всякак, та дори и без нищо. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеМиленка си е изпекла милинки! :)) Чудесни са, мила, подстеракаваш ме, ей! :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Прекрасни бяха ,наистина.......Благодаря за милите думи и вниманието:)!Прегръдки за Вас!
ОтговорИзтриванеИ при теб милинки /преди малко бях при Здравчето!/, вкусни, пухкави, примамливи!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!