четвъртък, 13 февруари 2014 г.

ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ДОМАТЕН СОС .........НА ФУРНА



продукти:

2 буркана белени домати;
2 стръка праз лук;
5 скил.чесън
1 с.л.сух босилек;
30-50 мл.олио;
2 1/2 с.л.захар;
1 с.л.сол;

2 буркана печена капия;

200 гр.топено сирене:Жоси"
магданоз;

Нарязваме доматите на дребничко и към тях прибавяме наситнения праз-лук,солта,захарта,олиото и скилидките чесън поставяме(:)))разбира се всички тези продукти са в тенджерка)на горещия котлон до естественото сгъстяване на соса.Когато е готов го подправяме с босилека.
В тавичка подреждаме печените чушки и заливаме с прекрасния сос.
Запичаме за около 30 мин.като 5 мин. преди готовност подреждаме кръгчета топено сирене и допичаме с него.
Прекрасно е  ястието както в топъл така и в студен вариант.

2 коментара:

  1. С една топла питка....перфектната вечеря.
    Миленка,хубаи почивни дни и нови вкусни идеи!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пък със суровия доматен сос заливам чушките и пека докато се сгъсти. Със сиренето е чудно ястие!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване