неделя, 9 февруари 2014 г.

ЗАЕШКА СУПА С ОРИЗ И МАКАРОНИ


продукти:

1/2 заек;

1/2 гл.кромид;
2 бр.морков;
1/2 ч.ч.ориз.
1/2 ч.ч.препечени макарони
1 вр.магданоз(стеблата):
2 кубчета пилешки бульон "Maggi";
черен пипер;

***застройка

1 ч.ч.кисело мляко;
2 бр.яйца;

1 вр.магданоз(листната маса);

В подсолена вода сваряваме зайчето,след което обезкостяваме и накъсваме месцето.
В по-голяма тенджерка прецеждаме заешкото бульонче и допълваме с вода( до 2 1/2 л.).Пускаме кубчетата бульон,нарязаните на ситно магданозени дръжки,лук и моркови заедно с късчетата месо.
Когато моркова уври прибавяме ориза и малко след него макаронките.
Варим супата до готовност и застройваме.
Може би забелязахте,че мазнина не съм добавяла.....Така е защото бульона от сваряването на месото се е обогатил с нужната ни мазнинка.
Поднасяме с наситнен магданоз и прясно смлян черен пипер.



1 коментар:

  1. Ето и тук има нещо ново за мен:)макароните, в комбинация с ориза. Интересна хрумка, супата изглежда много вкусно! Прекрасна нова седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване