събота, 22 март 2014 г.

ФУСИЛИ С КАЙМА И КИСЕЛО МЛЯКО


продукти:

300 гр.фусили от твърда пшеница;
500 гр.кълцана свинска кайма;
5 с.л.кисело мляко;
3 стр.пресен лук;
перата на 2-3 стр.пресен чесън;
олио;
сол;
босилек;
черен пипер;

Ситно нарязаните перца на чесновия лук и пресния лук сипваме в тенджерка.прибавяме и каймата,която посоляваме със сол и заливаме с около 200 мл.вода и 5 с.л.олио.
От време на време разбъркваме,раздробявайки каймата с дървена лъжица.Тенджерката е с капак:) през това време.Когато преценим ,че месото е готово прибавяме и киселото мляко,разбъркваме,посоляваме допълнително(ако е нужно)и оставяме на включен котлон за оше 5 мин.,но вече без капак.Готовата плънка поръсваме с черен пипер и босилек,който от своя страна може да е сух или пресен.
В подсолена вода сваряваме макароните за времето,оказано на опаковката.Готовите фусили отцеждаме и объркваме с 2-3 с.л.олио.Прибавяме към тях и уханната плънка.
Сервираме!

                                                               ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!

3 коментара:

  1. Честита Пролет, мила! С пожелания за здраве и безброй усмивки!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, интересна комбинация с киселото мляко! А пък приготвянето от бързо-по-бързо! Харесва ми!

    ОтговорИзтриване
  3. И мен ме заинтригува тази комбинация с киселото мляко. Ще пробвам!
    Топла и слънчева седмица, Миленче!

    ОтговорИзтриване