вторник, 1 април 2014 г.

СОДЕНИ БАНИЧКИ


продукти:

1 ч.ч.кисело мляко;
1ч.ч.вода;
1бр.яйце;
1/2 ч.л.сода за хляб;
2 с.л.олио;
щипка сол;
брашно;

сирене/пресен колбас;
олио за пържене;

Хубаво разбиваме содата за хляб в киселото мляко и когато сместа шупне прибавяме яйцето и водата.Посоляваме и сипваме олиото.Лека полека сипваме брашното,което е около 600гр.(грубо,на око).....Омесваме меко тесто,което оставяме да почине за 10-15 мин..
Топката тесто разделяме на две.Двете половини  разделяме на по още две....така получаваме около 14 топченца,от които ще приготвим съответния брой банички.
Вземаме тесто,което разстиламе с ръце.Поставяме за плънка натрошено сирене или резанче колбас.Завиваме и пържим в добре загрято олио.
Баничките са повече от прекрасни!

2 коментара:

  1. О, Миленка, такива банички, макар и с друго има, някога много правех на децата! От време на време сега питат дали няма отново да си спомнят вкуса им :) Толкова са вкусни, че и пеперудката не им е устояла :)
    Хубав ден! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат с много хрупкаво тесто и вкусни!
    Прегръдка, Миленче!

    ОтговорИзтриване