понеделник, 26 май 2014 г.

ГОЛЯМА ЯГОДОВА ПАНАКОТА


продукти:

600 гр.ягоди;
200 мл.течна сметана;
400 гр.кисело мляко 2%;
6 с.л.захар на кристали;
2 пак.желатин;

В купа изсипваме сметаната и киселото мляко.Поръсваме с половината захар и 2/3 от ягодите,които сме измили и нарязали на дребни парченца.
Останалата 1/3 от плодовете пасираме заедно с останалата захар.
Предварително накиснатия желатин във вода се разтапя на водна баня.Повече от 2/3 от него сипваме в млечната смес,а останалата в пасирания плод.
С леки движения на шпатула объркваме двете смеси и изсипваме в желана от нас форма и прибираме за 2-3 часа в хладилник(аз сипах сместа във венец форма наTuperrware)






2 коментара:

  1. Страхотен ,свеж и ароматен десерт!
    Поздрави,Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Фантастичен и свеж десерт десерт! поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване