Реших да кръстя така салата,защото е комбинация от зеленчуци ,но и защото за да се направи зеленчукът преминава както през печене ,така и през задушаващо:) запържване.
4 бр.средни патладжани;
4 бр.зелени чушки "Севрия";
4 бр.моркови;
2-3 бр.домати;
3-4 стр.зелен лук;
5-6 скил.чесън;
2 с.л.наров оцет;
сол;
олио;
Патладжана изпичаме във фурната и обеления зеленчук слагаме в гевгир да се отцеди.
Почистените моркови и чушки нарязваме на жулиени.С половината от чесъна в малко олио запържваме и едновременно с това задушаваме морковите и чушките.Посоляваме.
Готовите зеленчуци оставяме да изстинат и объркваме с печения патладжан,ситно нарязания пресен лук и счуканите,чеснови скилидки.
Подправяме с оцета от нар и допълнително посоляваме(при нужда) и прибавяме ситно нарязаните домати.
Чудесна салата.....
7
Аууууууууу каква вкусотия!
ОтговорИзтриванеМиленче, туй ще го направя задължително, обаче със зехтинче..Направо му усещам аромата и вкуса..:))) Поздрави!
ОтговорИзтриване:)Още по-добре,Аура..Да Ви е сладко:)
ИзтриванеМда, чудесна е! Както писах някъде, още не ми е патладжанено, но заради вас взе да ми става:)))
ОтговорИзтриванеОбвиняваш ни в подстрекателство?:))))Давай не се мотай!:)
ИзтриванеКаква ти салата ,бе момиче! То си е такова вкусно ястие, особено както си го поднесла с хлебчетата! :)
ОтговорИзтриванеЗа наров оцет не бях чувала, предполагам че може да се замести с обикновен.
Прегръдка!
Няма проблеми оцетът да е обикновен ,Тили.А наистина човек би могъл и за основно ястие да поднесе салата с уханен хлебец......Приказка!Прегръдки,Тили:)
ИзтриванеПрекрасно лятно предложение - много колорит, вкус и аромат...
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубаво лято!
Благодаря,Ди:)Приятно ми е да те "видя"на трапезата ни....
ИзтриванеНаправих я! Страхотна!
ОтговорИзтриване