петък, 18 юли 2014 г.

ПИЛЕШКА ДРОБ СЪРМА С ДОМАТ




продукти:

500 гр.пилешко месо(сварено);
200-250 гр.ориз;
1-2 бр.домати;
1 вр.пресен кромид лук;
100 мл.олио;
5-6 стр.пресен джоджен;
1 с.л.сух джоджен;
сол;
черен пипер;
кимион;

***заливка:
1 коф.кисело млеко;
2 бр.яйца;
сол;

В загрятото олио запържваме ситно нарязания кромид.Прибавяме дребните парченца домат и малко след него измития ориз.Посоляваме и поразбъркваме сместа за 3-4 мин.,след което сипваме в съда и накъсаното пилешко.Дърпаме от котлона и овкусяваме с двата вида джоджен.
изсипваме в тавичка и заливаме с вода в съотношение 1:3.
Печем на 170С до пълното извиране на водата,след което покриваме с млечно-яйчената смес.
Печенето продължава до покафеняването на заливката.


2 коментара:

  1. Много интересно, Миленче, и не е с дреболии, а с чисто месо. Че и с доматче. Звучи много вкусно!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, от по-препечената порцийка - за мен!

    ОтговорИзтриване