понеделник, 21 юли 2014 г.

КОНКИЛИЕ НА ФУРНА




Конкилие са макаронки във вид на малки мидички.За това ястие не са констатнта ,така че стига да пожелаете бихте могли да ги замените с друг вид макарони и пак гарантирам за великолепния вкус на ястието.......
Ето и продуктите:

500 гр.малки мидички;
1 кг.кълцана свинска кайма;
2 стр.пресен лук;
1 бр.домат;
3 скил.чесън;
3-4 бр.моркова;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
кимион;
олио;

***сос:
3 с.л.меко краве масло;
3 с.л.оризово брашно;
600-700 мл.пресно млеко;
2-3 щипки индийско орехче;
сол;

краве кашкавал за поръска;

В подсолена вода сваряваме макароните.Заливаме със студена вода.Прецеждаме и оставяме настрани до като приготвяме плънката......
Сгорещяваме олио в тиганчето и изсипваме първо нарязания кромид и кубчетата моркови.После прибавяме и каймата,скилидките чесън и ситните парченца домат.Посоляваме и овкусяваме с пипера,чубрицата и кимиона.бъркаме сместа и когато месото е готово изключваме котлона.

В тенджерка запържваме маслото ,а в него оризовото брашно.посоляваме и на тънка струйка сипваме млекото като бъркаме ,за да не ес получат топченца.Когато сосът е готов изключваме котлона и прибавяме индийското орехче,сол и  предварително разбитите яйца -не забравяме бъркането!
Омесваме каймата и мидичките.изсипваме в тавичка,по-дълбока.заливаме със соса и печем на 180С.
Преди поднасяне поръсваме с настърган кашкавал!



4 коментара:

  1. Миленче, чудно изглежда! И аз съм на такава вълна в кухнята :) Ще пробвам бешамел с оризово брашно (него го слагам почти навсякъде, че много го харесвам :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. ох,че вкуснооо,Миленка!Щом е с паста,веднага ми смигва и ми се усмихва гозбата ти,много сочна!Хубава,слънчева и ползотворна нова седмца!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не съм много по пастата, но това изглежда апетитно!

    ОтговорИзтриване
  4. Снежи,Роси и Веси прекрасни сте:),благодаря че наминахте!
    Ако решите да опитате ястието бих могла само да Ви кажа да не се колебаете!
    Прегръдки:)!

    ОтговорИзтриване